a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Tratamentul interventional vascular

Consta in cateterizarea selectiva prin tehnica Seldinger a regiunii interesate si introducerea locala de diferite materiale emboligene (Gelaspon, Curaspon, Embosfere, Lipiodol, spirale metalice) cu rol in intreruperea temporara sau definitiva a fluxului sangvin in teritoriul arterial interesat.

Adresabilitatea este foarte variata, fiind utile in tratamentul tumoral (tumori hepatice, osoase, renale, splenice, fibroame uterine etc.), al hemoragiilor active (mai ales la nivelul tractului digestiv) sau al diverselor tipuri de leziuni vasculare (malformatii arterio-venoase, anevrisme, fistule arterio-venoase).

In patologia tumorala, angiografia mai este utila si pentru introducerea selectiva de substante chimioterapeutice, diminuand astfel cantitatea de substanta activa necesara tratamentului si reducand implicit riscul unor reactii adverse sistemice (chemoterapie intraarteriala locala).

Embolizare hematom

Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii. ȘTEFANIA ANTEMIE +40 755 138 412 | stefania.antemie@sanador.ro