a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Tratamentul arteriopatiei obliterante

Angioplastia transluminala percutana implica remodelarea lumenelor vasculare stenozate sau trombozate prin tehnici de dilatare a stenozelor si recanalizare a trombozelor.

Adresandu-se unei patologii arteriale ateromatoase sau displazice, responsabile de generarea unor stenoze sau obstructii intraluminale, metoda consta in cateterizarea prin tehnica Seldinger a vasului tinta, trecerea unui fir ghid prin leziune, pozitionarea la nivel lezional a unui balon degonflat, expandarea acestuia cu substanta de contrast sub presiune controlata manometric, retragerea acestuia ulterior degonflarii si efectuarea unei angiografii de control pentru evaluarea remodelarii peretilor arteriali.

Angioplastia cu implantare de stent (Endoprotezarea vasculara), efectuata per-primam sau ulterior unei angioplastii transluminale percutane, urmareste in mare parte aceiasi pasi ca si tehnica precedenta, diferenta constand in prezenta la nivelul balonului degonflat a unui manson (stent) care la expandare adera definitiv de peretii vasului de sange mentinand in acest fel artera permeabila.

Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii. ȘTEFANIA ANTEMIE +40 755 138 412 | stefania.antemie@sanador.ro