a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Nou tratament al tumorilor hepatice

Pacientii cu cancer hepatic, carora medicii nu puteau sa le faca operatii chirurgicale din diferite motive (probleme de coagulare a sangelui, boli grave cardiovasculare etc.) trebuie sa afle ca se efectueaza si in tara noastra cele mai noi metode de tratament. Una dintre acestea este chemoembolizarea hepatica, interventie realizata de dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie si imagistica medicala, director medical al centrului Hemodinamic.

IN CE CONSTA
Chemoembolizarea hepatica este o procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice (cancerul hepatic sau metastaze). Este o alternativa la tratamentul chirurgical, putand fi folosita in cazurile in care pacientul are contraindicatii chirurgicale. Interventia consta in injectarea, cu ajutorul unei seringi automate, a unui amestec de patru grupe de substante chimioterapice, amestec stabilit anterior de medicul oncolog. Amestecul se face cu o substanta cu vascozitate foarte mare, rezultand astfel o solutie extrem de stabila, care va ajunge in celulele tumorale, de unde va fi eliberata treptat. Se fac mai multe sedinte, fiecare durand o ora sau doua, in functie de stadiul bolii si de anatomia hepatica a fiecarui pacient. Pentru a se amesteca aceste doua tipuri de substante se folosesc doua seringi si un robinet. Cateterul sau microcateterul este introdus printr-o punctie in artera, de unde este ghidat spre artera hepatica, care vascularizeaza formatiunile care se doresc a fi tratate.

AVANTAJE
Ficatul este o adevarata uzina care prelucreaza toate substantele care patrund in organism. Se poate trai foarte bine fara o portiune a ficatului, deoarece acest organ este singurul care se regenereaza la loc. Cancerul hepatic este foarte bine vascularizat, de aceea intreruperea caii de hranire a tumorii este urmata de distrugerea celulelor maligne. Chemoembolizarea hepatica este o interventie efectuata de medici specializati in radiologie interventionala vasculara, radiologia interventionala fiind una dintre cele mai noi si mai spectaculoase ramuri ale medicinei moderne. Puteti urmari cum se desfasoara aceasta operatie pe site-ul sanatateatv.ro.

Chemoembolizarea hepatica prezinta avantaje incontestabile. In primul rand, interventia este nedureroasa si nu necesita anestezie generala, pacientul fiind constient in timpul acesteia. In al doilea rand, se reduc efectele secundare ale chimioterapiei, deoarece cantitatea acestor medicamente este strict dozata in functie de ritmul de distrugere a tumorii.

 

Sursa: Acasa.ro
Data: 29.11.2007