a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Noi tehnici de tratare a tumorilor hepatice

Echipamentele de angiografie pot fi utilizate si pentru tratarea tumorilor hepatice. Dr. Bogdan Popa, seful Laboratorului de Angiografie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, ne-a explicat cateva noi tehnici interventionale de tratare a tumorilor hepatice.

„Aceste interventii se efectueaza periodic (lunar) si necesita colaborarea cu medicul specialist in oncologie. Este vorba de tehnici noi, moderne, de care beneficiaza pacientii care au tumori hepatice inoperabile (multiple sau concomitente cu ciroza). In plus, noile tehnici sunt nedureroase, interventiile fiind efectuate cu anestezie locala si necesitand spitalizare de o zi. Cele mai utilizate tehnici sunt: chemoembolizarea hepatica, chemoinfuzia locala si implantarea unui rezervor subcutanat definitiv. Prima tehnica reprezinta injectarea selectiva in interiorul vaselor care vascularizeaza tumora sau tumorile a unor substante cu efect citostatic, amestecate cu un agent fixator. Dupa aceea, vasele respective se astupa cu o substanta tip burete. Injectarea acestor substante se face prin plasarea unui cateter cu varful in artera hepatica. Chemoinfuzia locala consta in injectarea unor substante citostatice, in acelasi mod, mai putin agentul fixator. Acest procedeu interventional se foloseste in cazul metastazelor hepatice multiple. A treia tehnica reprezinta implantarea unui rezervor subcutanat definitiv. Prin acest rezervor se vor injecta si vor ajunge in ficat substantele citostatice. Procedeul prezinta avantajul ca pacientul nu mai necesita spitalizare pentru realizarea periodica a chemoinfuziei hepatice selective”.

Dr. Bogdan Popa a mai spus ca toate aceste procedee moderne pot fi efectuate, la recomandarea medicului oncolog, in Spitalul Clinic de Urgenta din Bucuresti.

 

Sursa: Adevarul
Data: 1 decembrie 2001