a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0751 023 175 CORINA DUMITRESCU
corina.dumitrescu@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 751 023 175 CORINA DUMITRESCU

Chemoembolizarea, un tratament modern pentru tumori și metastaze hepatice

Conf. dr. Bogdan Popa, Șef Departament Radiologie Intervențională în cadrul Spitalului Clinic Sanador, explică beneficiile pe care le are chemoembolizarea în abordarea unor tumori și metastaze hepatice.

Chemoembolizarea este una dintre soluțiile care le sunt propuse astăzi pacienților care se confruntă cu anumite tipuri de tumori hepatice sau metastaze la ficat. Iar unul dintre medicii de top din România care o aplică este conf. dr. Bogdan Popa, Șef Departament Radiologie Intervențională în cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Conf. dr. Bogdan Popa este specializat în tratamentul interventional al tumorilor hepatice care cuprind chemoembolizare și embolizarea selectivă la Universitatea Osaka din Japonia. În cadrul interviului video pe care ni l-a acorda, conf. dr. Bogdan Popa explică indicațiile pentru chemoembolizare și ce presupune aceasta pentru pacienți.

 

 

 

„Chemoembolizarea, așa cum reiese și etimologic, are două părți: chemo și embolizare. Chemo se referă la un tratament chimioterapic, iar embolizarea înseamnă astuparea unui vas. Așadar chemoembolizarea este o procedură care se folosește în tumorile hepatice. În cadrul procedurii, se injectează în interiorul acestor tumori o substanță chimioterapică. Injectarea este urmată de astuparea vasului de sânge prin care s-a realizat această procedură” descrie chemoembolizarea conf. dr. Bogdan Popa.

Procedurile de chemoembolizare sunt recomandate în anumite tipuri de tumori hepatice. Iar medicii selectează cazurile pentru care există recomandare de chemoembolizare în funcție de anumite criterii. „Atunci când este posibil, tratamentul curativ al tumorilor hepatice este cel chirurgical. Vorbim despre rezecția hepatică. Din păcate, există multe situații în care gestul chirurgical nu mai este posibil atunci când vine pacientul la spital.

Poate fi un stadiu avansat sau pacientul are alte afecțiuni care împiedică operația. De asemenea, e posibil ca pacientul să aibă un risc anestezic prea mare. Sau chirurgul nu poate interveni din cauza localizării tumorilor sau a numărului prea mare al acestora. Sau există și situații când pacientul refuză un gest chirurgical și își dorește un alt fel de terapie. Ei bine, pentru aceste categorii de pacienți există chemoembolizarea hepatică. Aceasta poate să trateze, de multe ori, destul de eficient aceste tumori” completează conf. dr. Bogdan Popa.

Ce trebuie să știe pacienții despre această procedură puteți afla din interviul video realizat cu conf. dr. Bogdan Popa!

Sursa: Csid.ro