Articole de presa | Pacientii cu tumori maligne hepatice pot beneficia de o noua procedura de tratament

SURSA: Realitatea TV | Data: 23.05.2012

Pacientii cu tumori maligne hepatice pot beneficia incepand de miercuri, de o noua procedura medicala, minim invaziva, care, potrivit studiilor clinice, are o rata pozitiva de raspuns de aproximativ 90%, dupa 18 luni de tratament, a declarat dr. Bogdan Popa.

"Este o procedura pe care am inceput-o in premiera nationala in Romania si care presupune externarea pacientului in 24 de ore, maximum 48 de ore dupa interventie. Se realizeaza cu anestezie locala, introducandu-se un microcateter in arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. In aceste vase, ulterior, se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice, care au rolul de distruge tumora din interior, dar si de a opri fluxul sangvin catre tumora", a explicat medicul primar de radiologie imagistica medicala Bogdan Popa.

Potrivit specialistului, intervenindu-se pe doar pe vasele tumorale, concetrantia locala de chimioterapie este mai mare, dar reactiile adverse sunt mult minimizate.

Aceasta noua procedura medicala, care se realizeaza, in prezent, intr-un spital privat din Bucuresti, se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, atat primare, cat si secundare (metastaze provenite de la alte tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon).

Costul unei astfel de proceduri medicale este de 7.900 de lei, fiind necesare doua-trei interventii pe an. Intre interventii, sunt necesare monitorizari prin examinari RMN si analize de sange.

Arhiva stiri
IMPORTANT
: Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical.
Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!