Articole de presa | O noua procedura medicala non-invaziva pentru pacientii cu tumori hepatice maligne

SURSA: www.exploremedicinetv.ro | Data: 04.06.2012

O noua procedura medicala non-invaziva pentru pacientii cu tumori hepatice maligne se efectueaza intr-un spital privat din Romania.

Operatia consta in chemoembolizarea cu microsfere resorbabile, iar interventia a fost efectuata pentru prima data in Romania de dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie imagistica medicala si presedintele Societatii Romane de Radiologie Interventionala, informeaza agerpres.ro

Dr. Bogdan Popa a declarat ca: „ Este o procedura minim-invaziva, care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore, dupa intervenÅ£ie. Se realizeaza cu anestezie locala, introducandu-se un microcateter în arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. În aceste vase, ulterior se injecteaza microsfere încarcare cu substanÅ£e chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar Åi de a opri fluxul sangvin catre tumora. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentraÅ£ia locala (intratumorala) de chimioterapic va fi mai mare, iar reacÅ£iile adverse mult minimizate, în special cele sistemice (în restul organismului)", a declarat acesta.

Specialistul a subliniat ca acest tip de operatie nu vindeca insa asigura o mai buna calitatea a vietii pentru pacient. Pentru o tumora sunt necesare aproximativ doua, trei interventii pe an iar pretul uneia se ridica la 7.900 lei. Potrivit studiilor, procedura are o rata de succes de aproximativ 90% dupa 18 luni.

Cea mai raspandita tumora hepatica este hepatocarcinomul sau cancerul hepatocelular, iar acesta apare in aproximativ 20% din cazuri la un ficat sanatos, si mai frecvent la pacientii care sufera de ciroza sau hepatita cronica.
Arhiva stiri
IMPORTANT
: Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical.
Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!