a
Programarile sau alte informatii se pot obtine de la Consultantul Specializat SANADOR in relatia cu pacientii pentru acest tip de interventii.
0755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE
stefania.antemie@sanador.ro Consultant Specializat SANADOR

Articole de presa

Programari Consultatii Spital Clinic Sanador
+40 755 138 412 ȘTEFANIA ANTEMIE

Intrebari frecvente

Raspuns: Pentru internare trebuie sa aveti la dumneavoastra, alaturi de dosarul medical (datele medicale recente, inclusiv analizele medicale), trimitere de la medicul de familie/specialist si adeverinta de salariat (vizata de C.A.S.) sau talonul de pensii.

Raspuns: Nu, angiografia se face numai in spital, pacientilor internati! Procedura se realizeaza intr-o sala de operatie dotatata cu aparatura complexa, dupa care pacientul ramane sub supraveghere medicala timp de 24 de ore, cand se va externa din spital.

Raspuns: Va puteti programa la o consultatie in vederea internarii pentru o angiografie la numerele de telefon din sectiunea “Contact”. Daca aveti intrebari, puteti completa si trimite formularul din aceeasi sectiune.

Raspuns: Pentru efectuarea angiografiei este necesara o programare prealabila la o consultatie, la care trebuie sa aduceti toate documentele medicale recente (analize medicale, tratamente efectuate, bilet de externare din spital), eventual un istoric al afectiunilor dumneavoastra si recomandarea pentru angiografie. In cazul pacientilor cu tumori hepatice este foarte importanta imagistica CT sau RM, ce va fi prezentata pe suport printat (film radiologic, hartie) sau CD.

Raspuns: Nu, pacientii dializati sau cu insuficienta renala severa nu pot face angiografie datorita substantei de contrast care se introduce in organism in timpul acestei proceduri.

Raspuns: Da, in special daca aveti factori de risc (diabet zaharat, fumat, hipertensiune arteriala, obezitate, hipercolesterolemie), in acest caz durerea putand fi data de stenoze pe arterele membrelor inferioare (claudicatia intermitenta). In acest caz se impune efectuarea de urgenta a unei arteriografii a membrelor inferioare si tratarea eventualelor stenoze cu sonda cu balon de dilatare si implantare de stent.

Raspuns: Da, uneori angiografia poate da reactii adverse, care de cele mai multe ori sunt minore: greturi, varsaturi, eruptii cutanate, mici hematoame la locul de punctie. Aceste reactii sunt imediat tratate cu medicatia specifica.

Raspuns: Da, fara indoiala, tratamentul interventional este de prima intentie peste tot in lume, in situatiile in care desigur, este posibil din punct de vedere tehnic. Acest tip de tratament presupune anestezie locala, si nu generala, o spitalizare minima (de obicei 24 de ore) si o recuperare foarte rapida a pacientului dupa interventie.

Raspuns: Angiografia este necesara in toate situatiile in care exista o boala vasculara, in special a arterelor. Afectiunile vasculare nu numai ca sunt diagnosticate prin arteriografie, dar pot fi si tratate, de cele mai multe ori in aceeasi sedinta, prin procedee angiografice interventionale (embolizari, implantari de stenturi).