Articole de presa | Cancerul hepatic, tratat printr-o metodă revoluţionară disponibilă şi în România

Cancerul de ficat poate fi tratat in 90% din cazuri.

Peste 90% dintre cazurile de cancer hepatic – tumori hepatice primare sau secundare (metastaze) pot fi tratate printr-o procedura revolutionara numita chemoembolizare cu ajutorul microsferelor absorbabile TANDEM.

Aceasta metoda, disponibila si in tara noastra, presupune introducerea unui microcateter in arterele din ficat care vascularizeaza tumora. Ulterior, se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice care distrug tumora din interior si opresc fluxul sangvin catre aceasta.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o procedura foarte eficienta  pentru pacientii cu tumori hepatice inoperabile, marindu-le durata vietii si imbunatatind calitatea vietii. Am observat, de-a lungul anilor, o rata de succes foarte mare la pacientii mei, tumora fie micsorându-se, fie stagnând (desigur, in functie si de stadiul in care pacientul s-a prezentat). Avantajul major fata de chemoembolizarea clasica (cu Lipiodol) este reducerea toxicitatii in afara ficatului, tratamentul actionând doar in tumorile din ficat si evitând atacarea altor organe“, a declarat conf. dr. Bogdan Popa, coordonatorul Centrului de Excelenta in Chemoembolizarea Hepatica, din cadrul Spitalului Sanador.

Centrul condus de conf. dr. Bogdan Popa este primul centru de excelenta in chemoembolizarea hepatica cu microsfere absorbabile din Europa Centrala si de Sud-Est si al doilea din Europa, dupa cel din Universitatea Heidelberg, Germania.

Atestarea a fost oferita de catre CeloNova BioSciences USA, compania producatoare de microsfere absorbabile TANDEM, si certifica faptul ca, in centrul din România, acest tip de interventii se efectueaza la standarde internationale.

Chemoembolizarea cu ajutorul microsferelor absorbabile TANDEM este o procedura minim invaziva de ultima generatie, cu rezultate in peste 90 % dintre cazuri si prin care sunt tratate tumorile hepatice primare (cancerul hepatic) sau secundare (metastaze) inoperabile”, a afirmat Barbara Kager, director marketing CeloNova BioSciences.

Conf. univ. dr. Bogdan Popa este medic primar radiologie interventionala, specializat in Japonia, expert EMEA (zona de Europa, Orientul Mijlociu, Africa) si membru in board-ul international de elaborare a ghidurilor de folosire a microsferelor absorbabile TANDEM (alaturi de alti 6 profesori din lume). Conf. dr. Bogdan Popa a realizat primele operatii de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile in Romania, in cadrul Spitalului Sanador, in anul 2012.

Recent, conf. dr. Bogdan Popa a efectuat, in cadrul unui workshop international de chemoembolizare hepatica cu microsfere absorbabile, 3 operatii de acest gen, unul dintre pacienti având cancer hepatic inoperabil, iar ceilalti 2 prezentând metastaze hepatice dupa tumori primare digestive (colon si rect).

SURSA ARTICOL: www.diacaf.com
 
Arhiva stiri
IMPORTANT
: Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in nici un caz consultul medical.
Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavostra se va face numai dupa un consult medical de specialitate!